Обратно към категорията

Тържествено честване на 120-та годишнина от началото на организирано физкултурното движение в Ямбол

Добавено на: 02.10.2020 18:11
   

На 8 октомври, четвъртък, ще бъде кулминацията на събитията, посветени на 120-та годишнина от началото на организирано физкултурното движение в Ямбол.

В 15:30 часа в Културно-информационен център „Безистен“ ще бъде тържествено открита музейната сбирка „Спортната слава на Ямбол“. Тя е изготвена от Регионален исторически музей-Ямбол, проследяваща историята на спорта в града от 1900 година. Посетителите могат да видят олимпийски медали, спортни отличия на изявени спортисти като проф. Петър Киров, Станка Златева, Баю Баев, Димитър Минчев, Тотка Петрова и други спортисти и треньори, прославили ямболския спорт.

Любителите на ямболския спорт ще могат да се запознаят с новоизлязлата книга на Тоньо Дичев за ямболския спорт - „Славните ямболски спортисти“, издадена със съдействието на Община Ямбол, ще се срещнат с едни от най-известните български спортисти - Любо Ганев, Георги Глушков. Директорът на Регионална библиотека „Г. С. Раковски“ – Ямбол Димитър Бечев ще представи библиографска справка с всички спортни издания на библиотеката, свързани с ямболския спорт.

В 18:30 часа в Лятното кино на Ямбол ще се състои награждаване на спортисти и спортни деятели, почетни граждани на Ямбол– Баю Баев, Петър Киров, Димитър Минчев, Димитър Плочев, Маргарита Моллова, Енчо Керязов, Тотка Петрова, както и на носителите на олимпийски отличия, световни и европейски шампиони – Боянка Ангелова, Николай Ганев и др. Церемонията ще завърши с тържествен концерт-спектакъл с участието на Танцова школа „All Steps - Всички стъпки“, Студиа по изкуствата „Белканто“, Клуб по художествена гимнастика, брейк денс състав. Духовият оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862“ с диригент маестро Васил Шейтанов ще свири пред Лятното кино.

На тържествен прием ще бъдат наградени треньорите-доайени на ямболския спорт – Димитър Мутафов, Йордан Атанасов, Христо Христов.

Награди ще получат и изявени деятели, подпомагащи ямболския спорт.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!