Обратно към категорията

Участвайте в конкурса за рисунка "Моята България", посветен на 3 март

Добавено на: 28.01.2020 12:50
   

По случай 3 март – Националният празник на Република България, фондация „Тервелъ“ организира конкурс за рисунка за децата на област Ямбол! Темата на конкурса е „Моята България“. Творбите на победителите ще бъдат поместени в специално издадена книга, съдържаща отличените есета от трите ни конкурса за есе по повод Трети март през изминалите години. Най-оригиналната рисунка ще бъде корица на книгата.

  1. 1. Категории за участниците

1.1. Участниците се оценяват в две възрастови групи – от V до VIII клас и от IX до XII клас. За всяка възрастова група има първо, второ и трето място.

1.2. По преценка на журито ще бъдат дадени до две поощрителни награди във всяка възрастова група.

 

  1. 2. Изисквания към творбите

2.1.Творбите трябва да бъдат във формат А4 (21х29,7см ) или 35х50 см. Приемат се само творби изпълнени в графичен материал или живописна техника, върху хартия. Няма да бъдат журирани творби с дигитална обработка.

2.2. Всеки участник може да представи до 2 броя творби.

2.3. В творбите трябва да бъдат разгърнати представите за България – за едни това може да бъде паметно място, личност или битка, за други да бъде природен или градски пейзаж.

 

  1. Награден фонд

3.1. Възрастова група от V до VIII клас:

Първо място – 400 лв.

Второ място – 200 лв.

Трето място – 100 лв.

 

3.2. Възрастова група от IX до XII клас:

Първо място – 400 лв.

Второ място – 200 лв.

Трето място – 100 лв.

 

 

  1. Срокове, форма на предаване и оценяване на творбите

4.1. Творбите трябва да бъдат изпратени  до 17.02.2020 г. на адрес: Художествена галерия „Жорж Папазов“ – гр. Ямбол, ул.“Цар Самуил“ 2 или предадени на място в работно време – от понеделник до петък, 09:00-12:00 часа и 13:00-17:00 часа. Телефон за връзка с Художествената галерия  – 046/ 66 34 09.

4.2. На гърба на всяка творба трябва да бъдат написани ясно и четливо трите имена, клас, учебно заведение и телефон за контакт на участника.

4.3. Комисията по оценяването е в състав:

Цветан Казанджиев – Председател – След завършването на образованието си през 1985 г. участва в множество национални и международни изложби. Носител на много престижни награди от България и чужбина. Журира конкурси на различна тематика. Член е на Съюза на българските художници, секция „Графика“. Живее и твори в гр. Ямбол.

Стойка Цингова – изкуствовед, уредник в ХГ „Жорж Папазов“ – Ямбол. Дипломира се в специалност „Изкуствознание“ към Национална художествена академия, София през 2001 г. Автор е на статии и публикации в специализирани издания (сп. „Проблеми на изкуството“, „Бюлетин на СБХ“, в. „Култура“ и др.). Член е на Съюза на българските художници, секция „Критика“.

Кольо Костов – художник, дипломира се през 2008 г., специалност "Изящни изкуства – Живопис" във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Участник и носител на отличия от национални художествени изложби. Уредник в ХГ "Жорж Папазов" – Ямбол. Член е на Съюза на българските художници, секция „Живопис“.

4.4. Творбите ще бъдат оценявани както по своята оригиналност и връзка с възложената тема, така и по уменията за работа с избраните материали и композиционно решение. Целта на конкурса е учениците да представят своите възгледи относно свободата и съхранението на българските ценности и култура. Не се допуска чужда намеса.

  1. Награждаване и класиране

5.1. Награждаването ще се проведе на 03.03.2020 г. от 14:00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“, гр. Ямбол.

5.2. Класирането ще бъде публикувано до 7 дни от датата на награждаването.

*Организаторите запазват правото си да променят правилата на конкурса при необходимост.

Фондация „Тервелъ“ предварително благодари на всички участници, жури, ръководството на ХГ „Жорж Папазов“ и местни медии, които ще се включат и подкрепят конкурса за децата на област Ямбол!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!