Обратно към категорията

Ученичка от Ямбол с награда в националния етап на международен конкурс

Добавено на: 23.06.2022 15:35
   

Ученичка от Ямбол се класира на второ място сред над 100 младежи от страната на 51-вия международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО, организиран у нас от „Български пощи“.

Петнайсетгодишната Магдалена Кръстева от Езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол, написала писмо до министъра на околната среда и водите Борислав Сандов, получи своята награда днес.

Темата в конкурса тази година беше „Напиши писмо до влиятелен човек, за да му обясниш защо и как следва да се предприемат действия за борба с климатичните промени“.

„Просто му обясних, че трябва всички да се включим в опазването на природата и са важни малките стъпки“, посочи Магдалена по време на награждаването в Ямбол.

Наградата беше връчена от регионалния директор на „Български пощи“ за Югоизточна България Лили Драгоева. По думите ѝ гледната точка на младите хора е много важна. „Целият свят наоколо е в социалните мрежи. Да намериш време да напишеш писмо, в което да изразиш своята гледна точка, това трябва да се приветства“, каза пред БТА Драгоева.

Резултатите от Националния етап от международния конкурс бяха обявени в края на април. Национален победител в епистоларния конкурс е Атанас Атанасов Митев от  с. Чавдарци, област Ловеч. Неговото писмо беше изпратено в Международното бюро на Всемирния пощенски съюз, за да се състезава с останалите участници. Второ място заема Магдалена Кръстева Кръстева от Ямбол, а на трето място се класира Илиян Бориславов Чолев от Банско.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!