Обратно към категорията

Ученици и доброволци организираха благотворителна кампания "Кутии за приятелство"

Добавено на: 20.12.2019 13:21
   

По повод отбелязването на Коледните празници Български младежки Червен кръст – Ямбол и ИНУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол организираха Коледна кампания “Кутии на приятелството” с мото “За повече усмивки!” в ИНУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол. Основна цел на кампанията е стимулирането на детската благотворителност, формирането и развиването на нагласи сред младите хора за благотворителност.

Кампанията “За повече усмивки!” подготвя и мотивира учениците за благотворителни действия, насочени към деца останали в болничните заведения по време на празниците, деца на самотни родители, деца от многодетни семейства и социално уязвими деца. Тя създава условия за изграждане на приятелски взаимоотношения, които спомагат за по-добрата социализация на децата, приобщава децата към хуманитарните ценности и принципи. Основен елемент в кампанията е децата, заедно със своите семейства да приготвят подарък в кутия, придружен с послание към друго дете. Участието в кампанията е доброволно.

Събраните подаръци в кампанията са 115 броя и се разпределят в социални заведения и центрове в цялата област преди празниците с актиното участие на доброволците на Червения кръст. Днес доброволците на БМЧК предоставиха подаръци на децата в Областната болница в Ямбол, Център за настаняване от семеен тип за деца – гр. Елхово, Защитено жилище за хора с умствена изостаналост – гр. Елхово, Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Елхово, Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания – гр. Елхово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!