Обратно към категорията

Ученици от две ямболски гимназии се включиха в инициативата на Община Ямбол за почистване на част от коритото на река Тунджа (ВИДЕО И СНИМКИ)

Добавено на: 12.05.2022 15:35
   

Ямболски ученици от Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“ и Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” се включиха в инициативата на община Ямбол за почистването на облагородената неотдавна част от коритото на река Тунджа в комплекс „Златен рог“.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански благодари на учениците, които се включиха в мероприятието: „Целта на почистването е косилните машини да не се повреждат толкова често, тъй като знаете, че имаше много отпадъци и едри предмети, които трябва да бъдат премахнати, за да може да се поддържа, полива и коси при нормални условия.“

Облагородяването на градското резервно корито на река Тунджа е един от най-големите проекти на Община Ямбол за подобряване на градската среда. То е с обща дължина от почти три километра.

Припомняме, че коритото беше поетапно облагородено от общински служители. То се почиства периодично, а тревната растителност се полива с вода от реката.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!