Обратно към категорията

Ученици проведоха практическо занятие в небетонираното корито на Тунджа (видео)

Добавено на: 14.01.2020 18:20
   

Възпитаници на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ от специалностите „Механизация на селското стопанство“, „Агроекология“ и „Производител на селскостопанска продукция“ се включиха в практическото занятие за проверка на уменията при работа в трудни условия. Момчетата и момичетата от училището брануваха с трактор Т-150 небетонираната част от коритото на река Тунджа, премахвайки растителността.

В момента се почиства участъка от улица „Индже войвода“ до моста, свързващ улиците „Николай Петрини“ и „Професор Петър Нойков“. Почистено е коритото на реката в района на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ и комплекс „Златен рог“. Предстои да бъдат почистени и участъците от Биков мост до моста до бившето предприятие „Родопа“ и около моста до бензиностанция Shell.

„Наводнени са две отсечки – до автогарата и в района на ул. „Професор Петър Нойков“ /квартал „Каргон“/. В момента там не е възможно да влязат почистващи машини“, съобщи директорът на ПГЗ „Христо Ботев“.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански присъства на практическото занятие. Той изрази още веднъж своята благодарност към директора на ПГЗ „Христо Ботев“, към неговите колеги и към възпитаниците на училището, които бързо напредват с почистването. Кметът определи непочистваното от години корито като „проблем в сърцето на града“, който трябва да бъде отстранен.

Директорът на ПГЗ „Христо Ботев“ изтъкна, че целта на практическото занимание не е училището да си направи реклама, а да бъде почистена цялата прилежаща към Ямбол небетонирана част от коритото на Тунджа.

Тодор Тодоров препоръча след брануването растителността по коритото да бъде напръскана с хербицид и после небетонираните участъци да бъдат изорани.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!