Обратно към категорията

Успехи на клуб „Ямбол-99“ на Държавните турнири по вдигане на тежести и тенис на маса за хора с увреждания

Добавено на: 06.12.2021 18:11
   

На 4 декември в Спортна зала „Диана“ – Ямбол се проведоха Държавни турнири по вдигане на тежести и тенис на маса, организирани по поводМеждународния ден на хората с увреждания, в които участваха състезатели от цялата страна.

Купа за първо място в комплексното класиране получиха Спортен клуб за инвалиди „Ямбол-99“. След тях се нареди Спортен клуб за хора с увреждания „Сини камъни“ – Сливен, а на третата позиция се класира отборът на Спортен клуб за хора с увреждания „Джавелин“ - Бургас.

Най-добри в турнира по тениса на маса бяха членовете на СКИ „Ямбол-99“ - Пресиан Пресиянов и Златомир Илков. Те се окичиха със златни медали. След тях в класирането остана Руси Русев, който заслужи сребърен медал, Веска Танева, Георги Митев, Иван Николов и Васил Гинов получиха бронзови медали.

Наградите бяха осигурени от Българска параолимпийска асоциация с председател Илия Лалов, а медалите връчи заместник-кметът на община Ямбол Енчо Кирязов.

На турнира по вдигане на тежести се отличи Георги Киряков, който вдигна 170 килограма от лежанка и спечели златен медал. Сребро получи Златомир Илков, млад и надежден спортист от СКИ „Ямбол-99“. Третата позиция зае Ники Кръстев от СКХУ „Джавелин“ - Бургас.

При вдигането на тежести отборът на СКИ „Ямбол-99“ също спечели купа за комплексно класиране на 2 място. На първо място се класира СКХУ „Джавелин“ Бургас – 1 място, третата позиция остана за „Орел“ - София.

Всички спортни прояви на ямболския клуб се дължат на усилията на председателката Надя Александрова и ръководството на УС.

Финансовата подкрепа за доброто организиране на състезанията се дължи на Министерство на младежта и спорта, Българската параолимпийска асоциация, Община Ямбол, Община Тунджа, Национален алианс за социална отговорност, както и на ямболски фирми.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!