Обратно към категорията

Успехи за ямболската лека аткетика

Добавено на: 04.02.2020 16:45
   

При много силна конкуренция Полина Тодорова от клуба по лека атлетика „Тунджа“ стана Национална шампионка за жени на 800 м. в зала. Ямболската лекоатлетка завоюва и сребърен медал на 400 м. в зала Асикс Арена. Златният и сребърният медал на Полина са плод и на нейните наставници заслужилият треньор Йордан Атанасов и майсторът на спорта Галина Атанасова.

Тя е само на 22 години, но прославя Ямболската лекоатлетическа школа и печели медали не само от републикански, но и от международни състезания.

За леката атлетика и за бягането я открива нейната учителка по физическо възпитание – заслужилият майстор на спорта Тотка Петрова, която 40 години държи българския рекорд за 1500 метра при жените. Още в шести клас в училище „Св. Климент Охридски“ Поли е включена в програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за деца в свободното време“. Тотка Петрова вижда в нея качества и я насочва към треньора си Йордан Атанасов, който заедно с Галина Атанасова я изграждат като състезател.

Сериозните й тренировки започват от момента, в който тя става ученичка в Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето“, и успехите не закъсняват.

Личният резултат на Поли на 400 м. е 56,20 сек., а на 800 м. 2.09.02мин. Досега Поли е спечелила общо 66 медала от държавни и международни състезания. От републикански първенства са 47, от които 22 златни, 13 сребърни и 12 бронзови.

Устременият й път в спорта не пречи на Поли да продължава образованието си – в момента тя е студентка във Факултет „Техника и технологии“ в Ямбол по специалността „Автотранспортна и земеделска техника“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!