Обратно към категорията

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица и в офиса на НАП в Ямбол

Добавено на: 05.05.2023 11:20
   

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица и в офиса на НАП в Ямбол, където до 2 май са приети общо 9081 декларации, като почти 80 % от тях - 7250 са подадени с персонален идентификационен код (ПИК) и електронен подпис. На гише са приети 1432 формуляра, а по пощата почти 400.

Близо 700 000 души в цялата страна са подали декларациите си пред НАП, като са декларирали данък върху доходите на стойност почти 221 млн. лв., сочат данните на приходната агенция. Над 83 % от декларациите са подадени по интернет с ПИК на НАП или електронен подпис. Повече от 72% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2023 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.

„Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2022 г., приключи успешно. За поредна година отчитаме завишен брой на подадените декларации, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на колегите в НАП за професионализма и за отлично свършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска. Ние ще продължим да ги подпомагаме и улесняваме при изпълнението на задълженията им, като развиваме електронните услуги“, каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Калинка Заркова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!