Обратно към категорията

От утре децата до 14 ненавършени години пътуват безплатно в градския транспорт в Ямбол 

Добавено на: 31.01.2024 13:04
   

В Ямбол издаването на безплатни карти за градския транспорт става в офиса на „Юнион Ивкони“ на ул. „Преслав“ 65, в непосредствена близост до спирка „Боровец“. Картите ще влязат в сила от 1 февруари.

При заявление за издаването на безплатните карти за децата до 14 години е  необходимо да се представи копие от акт за раждане или друг документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващ постоянния му или настоящия адрес в Ямбол. За децата на възраст от 7 до 14 навършени години се изисква и снимка.  

Срокът на валидност на картата е 365 дни или до навършване на пределната възраст на детето, даваща това право.

От 1 февруари 2024 г. влизат в сила и нови цени на месечните абонаментни карти. 
Цената на месечните карти за една линия за ученици над 14 навършени години, както и за пенсионери от 1 февруари ще струва 20 лв., което е само с лев повече. По-изгодни са месечните карти за всички градски автобусни линии, които са намалени на 22 лв.

За хората с увреждания в непенсионна възраст, след приспадането на отстъпката, предвидена в правителственото постановление, цената на месечната карта за всички линии е 30 лв., а за една линия – 29 лв. 

Цената на еднократния билет за пътуване остава без промяна за всички граждани на възраст над 14 години – по 0.90 лв. Цената на дневната карта е 2.60 лв. 

От фирмата превозвач уверяват, че са предприели мерки и за подобряването на транспортното обслужване по градските автобусни линии. 
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!