Обратно към категорията

Утвърдиха тиражите и образците на хартиените бюлетини за вота на 29 октомври

Добавено на: 03.10.2023 08:36
   

69 600 бюлетини ще бъдат отпечатани за предстоящия избор за общински съветници в Ямбол. Още толкова ще бъдат и бюлетините за кмет. На заседание снощи Общинската избирателна комисия утвърди образците на бюлетините, с които ще се гласува на 29 октомври.

Както знаете, в секции с над 300 избиратели, можем по свой избор да гласуваме с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване. В Ямбол машина няма да има само в 31-ва секция в бившия Дом „Майка и дете“.

В община Болярово ще има отново само две секции, в които ще има възможност за машинно гласуване – във втора секция в град Болярово и в избирателната секция в Стефан Караджово.

В община Тунджа бюлетините за избор на кмет на община и за избор на общински съветници ще бъдат с тиражи по 17900, определени са с решение от вчера и тиражите за бюлетините за избор на кметове в 39-те села, където ще се проведе пряк избор за управник на населеното място.

В община Тунджа възможност за машинно гласуване ще има в 26 от общо образуваните 49 избирателни секции.

В община Стралджа машини ще има само в избирателните секции в град Стралджа и селата Зимница и Лозенец. 10 200 е тиражът, определен за бюлетините за избор на кмет на община и за бюлетините за избор на общински съветници. Избори за кмет на село ще се проведат в 16 населени места, за тях също е утвърден вече образецът и тиражът на хартиените бюлетини.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!