Обратно към категорията

Увеличава се броят на осиновените кучета от Общинския приют за безстопанствени животни в Ямбол

Добавено на: 20.07.2021 14:13
   

Все повече са осиновените кучета от Общинския приют за безстопанствени животни в Ямбол, а върнатите на улицата са по-малко.

През 2019 година са осиновени 5 кучета, през 2020 – 17 животни, а от началото на тази година досега – 10 четириноги приятели на човека.

Капацитетът на приюта е 150 животни, като към момента са настанени около 100.

При осиновяване на кучета е необходимо да се носят нашийници, нагръдници, каишки или поводи. Осиновяването е безплатно. Преди това кандидатът за осиновяване трябва да подаде заявление/молба, която може да се попълни и на място в приюта след избирането на куче.

Всички животни в приюта са кастрирани и се предават на осиновителите с поставен чип, ваксинирани, обезпаразитени и с ветеринарно-медицински паспорт.

Доброволци могат да посещават животните всеки делничен ден от 13:30 до 17:00 часа, при предварителна уговорка може и в по късен час след работно време, както и в събота до 14:00 часа. Желаещите трябва предварително да се обадят на телефон 0895599566.

Даренията за безстопанствените или изхвърлените от стопаните си животни също се увеличават. За да помогнат в осигуряването на по-благоприятни условия за животните, граждани и фирми закупуват разнообразна храна, купички, клетки, къщички.

Община Ямбол изказва благодарност към всички, които са съпричастни с дарителската кауза - основни дарители са „Ванина Експорт“АД, Валя Станчева и Пепа Каламарова.

Да осиновиш домашен любимец от приют е благороден и достоен за уважение жест, но нека не забравяме, че осиновяването на животно е сериозна и отговорна стъпка и трябва да бъде добре обмислена. В случай, че човек все пак реши да върне в приюта избрания домашен любимец, той трябва да напише заявление за отказ.

Упълномощено лице на Община Ямбол или представител на приюта имат право да извършват проверки на осиновените кучета, за да установят дали отношението към животното е хуманно.

Хората винаги търсят за осиновяване породисти кучета, но в общинския приют няма такива.

Три от животните са с ампутирани крайници и за тях се полагат непрестанни грижи.

В края на миналата година беше издаден календар с най-миловидните кучета от приюта, от който е продаден половината тираж.

В институцията е постъпило и еднократно парично дарение.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!