Обратно към категорията

Увеличават членовете на СИК за Болярово, в останалите общини местата се запазват

Добавено на: 02.06.2021 08:40
   

Районната избирателна комисия определи броя на членовете на всяка секционна избирателна комисия, съобразно броя на избирателите в съответните секции на общините в област Ямбол.

В Ямбол кметът Валентин Ревански е насрочил консултациите за 4 юни. 889 са общо местата в образуваните до момента 101 секции в областния град. Само 10 от секциите ще са със седемчленен състав на комисиите, останалите ще са с деветима души.

В община Болярово за днес, 2 юни, кметът Христо Христов е отправил покана към партиите за консултации за разпределянето на определените места. Там само една комисия – във втора секция в Болярово, ще е от девет члена, в 9 секции комисиите ще са от по 7 души, в останалите 10 секции комисиите ще са шестчленни. На предходните избори през април местата в СИК бяха 122, а сега са общо 132.

В останалите общини броят на членовете на СИК се запазва.

Също за днес са насрочени и консултациите в община Тунджа. За общо 49 секции там РИК определи общо 363 места за членове на секционни комисии, като с най-голям състав ще са комисиите в селата Тенево, Кукорево, Маломир, Кабиле, Завой, Дражево, Генерал Инзово, Веселиново и Ботево.

В Стралджа консултациите ще се проведат на 3 юни. Съгласно решението на Районната избирателна комисия, деветчленни ще са само секционните комисии в 6 от 7-те градски секции, в останалите ще са с намален състав, а местата за членове на СИК са общо 214.

Също на 3 юни ще са и консултациите в община Елхово, където местата за секционните избирателни комисии остават 225.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!