Обратно към категорията

Великден за баба и дядо в община „Тунджа“ достигна до над 1700 самотни възрастни

Добавено на: 05.05.2021 11:37
   

„Великден за баба и дядо в община „Тунджа“ достигна до 1732 самотни възрастни

Община „Тунджа“ осигури великденски обяд за 1732 самотни възрастни от всички 44 села благодарение на благотворителната кампания „Великден за баба и дядо“. Тя се провежда за втора година като жест на внимание и подкрепа за останалите сами в празничния ден жители на общината на възраст над 65 години и отново обедини усилията на местната общност.

Кампанията обхвана всички над 1100 души, които получават топла храна през делничните дни в община „Тунджа“ по различни социални програми, отделно кметовете и кметските наместници по селата добавиха и други, останали без близките си на най-светлия християнски празник - Великден.

Кметът Георги Георгиев обяви старта на кампанията на празника на общината – 22 април, и сам стана първият крупен дарител. За 10 дни в нея се включиха много други от общинска администрация, физически лица, фирми и земеделски производители, които успяха да съберат над 4000 лв. парични средства, отделно са даренията на продукти.

Празничният обяд отново беше приготвен от фирма „Странджата БГ“, която осигури и 1200 козунаци и участва в разнасянето на част от празничните пакети. Останалите козунаци са произведени от Вили Василева от с. Веселиново.

Общо 5400 яйца бяха боядисани от Дома за стари хора „Христо Ботев“ – с. Болярско и от Социалното предприятие в с. Победа, а по-голямата част от тях са дарение на Птицефермата в с. Дражево.

Дълбоки благодарности на дарителите Красимир Трънков, фирма „Дикон – 2010“ с. Завой, основните училища в селата Дражево и Веселиново, детската градина в с. Кукорево, служителите на общинска администрация, общинските съветници на БСП, фирма „Контрол инженеринг“ и др., които отново откликнаха на призива да се включат в благотворителната инициатива, за да направим заедно празника на самотните възрастни по-топъл и светъл.

На самия Великден кметът на общината Георги Георгиев лично раздаде празничен обяд на самотно живеещи в с. Победа с пожелание за светъл празник, здраве и дълголетие. Секретарят на общината Галина Иванова поздрави с празника и връчи дарителския пакет на жители от Козарево, зам.-кметът Светла Стоянова уважи жителите на Стара река, а зам.-кметът Светозар Грозев – жители на Роза. Председателят на Общински съвет Нели Славова се включи в раздаването на празничните пакети в Тенево.

Искрени благодарности и на всички кметове и кметски наместници на 44-те села, които се включиха в раздаването на празничния обяд и помогнаха да направим Великден специален за възрастните тунджанци.

Благотворителната инициатива „Великден за баба и дядо“ отново доказа силата на община „Тунджа“, която заедно с местната общност успява да достигне до нуждаещите се и да им донесе така необходимите за празника топлина, внимание и подкрепа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!