Обратно към категорията

Висок риск от пожари в Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора и Бургас

Добавено на: 09.09.2020 07:57
Снимки: НИМХ
   

В 5 области на страната за днес е обявен екстремален индекс на пожароопасност, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението за възможни бързо разпространяващи се и силни пожари е в сила за областите Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора и Бургас.

124 пожара горяха вчера, за щастие няма пострадали хора, съобщават от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Тази сутрин ще продължи гасенето на пожара над Девин, който вчера се разгоря с нова сила и обхвана около 1 500 декара гори в труднодостъпен район. Няма разрастване на огъня през нощта.

За да предотвратят ново разпространение място останаха пожарникари, горски и доброволци са останали през нощта да дежурят.

Няма непосредствена опасност за жителите на Девин.

Трети ден продължава и гасенето на пожара, избухнал в склада на „Свилоза“ в Свищов. В огнището на пожара има жарава с височина около 2 м. Налице е вятър идващ от към река „Дунав“, което създава предпоставка за разнасяне на тлеещи частици жарава към незасегнатата дървесина.

В момента на място са 5 противопожарни автомобила с 20 служители, които извършват гасене при възникване на локални огнища и ограничаване разпространението при необходимост, както и дежурство с пожарна техника.


Маркери: пожара

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!