Обратно към категорията

Високите цени на тока засилиха интереса към фотоволтаиците в община Болярово

Добавено на: 07.02.2023 10:06
   

Все повече фирми инвестират на територията на община Болярово във фотоволтаични централи, заради високите цени на енергията и стремежа за преминаване към кръгова икономика. Само през последните три години са издадени 44 строителни разрешения за изграждане на такива обекти в нашите населени места, информират от Отдел „Устройство на територията и управление на отпадъците“. Най-много са издадените през 2022 г. строителни разрешения за фотоволтаични централи за гр. Болярово - 9, следват селата Ситово и Мамарчево - с по 6, Попово - с 4, Дъбово и Стефан Караджово - с по 4.

Издадените през 2022 г. строителни разрешения за фотоволтаици в Шарково са 3, в Златиница, Воден и Малко Шарково - по 2, в Крайново - 1.

На последното заседание на Общинския съвет, проведено на 30 януари, съветниците разрешиха изработването на проект за измемение на Общия устройствен план и изработване на Подробен устройствен план за два частни имота в Попово, върху които също предстои да бъдат изградени фотоволтаични централи, подстанция и склад. Инвестиционното намерение е внесено от пловдивска фирма.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!