Обратно към категорията

Визитната картичка на „Тунджа“

Добавено на: 08.01.2024 17:06
   

Официалният календар на Община „Тунджа“ е посветен на 70 години от създаването на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. Автор на невероятните фотографии е Тоти Баджаков, който представя танцьорите, музикантите и певиците от Ансамбъла на емблематични за общината места.

В календара са представени и моменти от дългогодишната история на ФА „Тунджа“. През 1954 година, група певци и музиканти, начело с учителя по музика и цигулар - Атанас Паленков, поставят началото на Тракийския ансамбъл за народни песни и танци, който се превръща в естествен център за издирване, съхранение и обработка на местния музикален и танцов фолклор.С дълги години на упорита работа съставът израства в творческо и професионално отношение.След административното обособяване на Община „Тунджа“, Тракийският ансамбъл преминава към нея и в 1993 г. е преименуван в Ансамбъл за народни песни и танци „Тунджа“, а от 2007 г. носи името Фолклорен ансамбъл „Тунджа”. Ансамбълът е изнесъл хиляди концерти в страната и чужбина и е носител на многобройни престижни награди.

Благодарение на талантливия фотограф и на професионализма на Петър Димитров - Директор и Главен художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, сега общината с гордост представя един календар, посветен на българщината и на традициите.

От идейната концепция, през заснимането и отпечатването на календара бе необходим само един месец, сподели на представянето фотографът Тоти Баджаков.

Предвижда се 2024 година да премине под знака на тази значима годишнина от създаването на Ансамбъла, защото с прекрасните ритми, багри и уникална програма той се е превърнал в най-колоритната визитна картичка на Община „Тунджа“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!