Обратно към категорията

Водата в Ямбол и Сливен поскъпва от 1 януари

Добавено на: 12.12.2019 11:44
   

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди на открито заседание на 17 декември доклада за изменение на цените на ВиК-услугите за 2020 г. Предвижда се повишение на цените на предоставяните услуги от 34 водоснабдителни дружества, сред които и на тези в Ямбол и Сливен, научи 999.

От извършената планова проверка за дейността на „Водоснабдяване и канализация“ гр. Ямбол през 2019 г., канализационната мрежа и пречиствателната станция за отпадъчни води в с. Тенево са предадени за експлоатация на ВиК оператора през м. декември 2017 г., но фактически през 2018 г. ПСОВ с. Тенево не е била в експлоатация, тъй като не са присъединени достатъчно потребители.

Относно Пречиствателната станция за отпадни води на Ямбол, ВиК операторът посочва, че проектът за изграждането ѝ е Община Ямбол, но строително-монтажните работи са прекъснати поради „административно-правни неуредици“.

През 2018 г. ВиК операторът реално не е извършвал дейността пречистване на отпадъчни води, се посочва в доклада на Комисията.

Цените обаче ще се повишат, заради инфлацията – както за доставянето на питейна вода, така и за пречистването на отпадните води. В област Ямбол комплексната цена за битови и приравнени към тях потребители за кубик става 2,117 лв. с ДДС, или поскъпването е със 7 стотинки и половина.

В Сливен цената за доставяне на вода и отвеждане на отпадните води се повишава с 10 стотинки и става 1, 891 лв. с ДДС.

Актуализирани са и цените за пречистване на отпадни води в Ямбол и Сливен, но в Ямбол ще започнат да ги начисляват след въвеждането на пречиствателните станции в експлоатация.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!