Обратно към категорията

Военно окръжие – Ямбол набира 150 души за срочна служба в доброволния резерв

Добавено на: 06.10.2021 08:52
   

Военно окръжие – Ямбол информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени 150 (сто и петдесет) вакантни длъжности за срочна служба в доброволния резерв, от които 120 длъжности „Младши специалист” в Националния военен университет „В. Левски” – град Велико Търново и 30 длъжности „Младши специалист по артилерия и противовъздушна отбрана” във Факултет по „Артилерия, ПВО и КИС” – град Шумен. 

Крайният срок за подаване на документи е 22 октомври 2021 година, петък.

Имат възможност да кандидатстват лица, които не са навършили 40 години в годината на кандидатстване.

Срочната служба ще започне на 10 януари 2022 г., ще се изпълнява за срок от 6 месеца и ще включва 3 модула: начална военна подготовка, специална военна подготовка и колективна военна подготовка.

За времето на срочната служба резервистът ще получава основно месечно възнаграждение в съответствие със заеманата длъжност и присвоено звание.

Завършилите срочна служба могат да кандидатстват без конкурс за вакантни длъжности за войници във военни формирования от Българската армия и ползват предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация, в т. ч. в органите и структурите в системата за защита на националната сигурност при постигнати равни крайни резултати от проведена процедура.

Срочно служещите, които не желаят да сключат договор за военна служба, се вписват в запаса.

За справки и повече информация: Военно окръжие – Ямбол, гр. Ямбол, ул. „Търговска” № 11, тел. 046 66 22 56 и 046 66 16 99.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!