Обратно към категорията

"Войната на таралежите" - тази вечер в Лятното кино на Ямбол

Добавено на: 15.08.2020 10:41
Снимки: БНТ
   

В съботната вечер, 15 август, ямболските киномани ще се забавляват от сърце с неволите и приключенията на група обидени момчета в борбата за територия. „Войната на таралежите“ е детски телевизионен игрален филм (1978) на режисьора Иванка Гръбчева по сценарий на Миряна Башева и Братя Мормареви. Детският устрем среща общественото малодушие във войната за едно междублоково пространство.

Дилемата и днес остава същата: баскетболно игрище или гаражи... Амбициозен треньор избира момчета, готови да изпълнят и най-абсурдните му команди. Когато двама от тях закъсняват, той ги изключва от отбора. Започва "войната на таралежите" с равнодушието на възрастните. С изобретателност, хитрост и с помощта на един от родителите, те успяват да си направят баскетболно игрище. Войната е спечелена, но как... "...а днес моят собствен наследник извършва геройски бели. Не съм се изгубил безследно, щом той ме повтаря, нали?..."

Песента от филма по текст на Миряна Башева се изпълнява от актьора Асен Ангелов – Бате Асен. Началният час в обновеното Лятно кино в Градски парк – Ямбол e 21:00, със свободен вход за зрителите. Организатор на летните киновечери е Община Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!