Обратно към категорията

Всички осмокласници в община Тунджа ще получат еднократни стипендии

Добавено на: 14.09.2020 17:12
Снимки: Община Тунджа
   

През учебната 2020/ 2021 година в детските градини на територията на община „Тунджа“ са записани повече от 518 деца в предучилищна възраст.

Общинската училищна инфраструктура за учебната 2020 – 2021 година се запазва и включва 10 училища, като 2 от тях са начални, 6 основни, едно обединено училище и едно средно училище.

Средното общинско училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Скалица, община „Тунджа“ е включено в списъка на иновативните училища за учебната 2020-2021 година.

Прага на 10-те училища в община Тунджа на 15 септември ще прекрачат общо 984 деца и ученици.

В Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево, община „Тунджа“ за трета поредна учебна година се реализира прием на ученици в професионална паралелка в 8 клас по специалността „Шлосерство“ със срок на обучение 3 години.

Общият брой на осмокласниците в професионалните паралелки е 30 ученици.

През настоящата учебна година се очаква да завърши първият випуск по специалността „шлосер“ в Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево, община „Тунджа“.

Във всички училища е организирано целодневно обучение и за всички ученици, обхванати в целодневна организация е осигурено обедно хранене и безплатен транспорт.

По повод 15 септември - началото на учебната година първокласниците ще получат подаръчни комплекти, а групите в детските градини дидактични и образователни игри и материали.

Община „Тунджа“ подкрепя инициативата „Купи книга. Дари я на своето училище“ на Асоциация „Българска книга“ и осигури за училищните библиотеки като подарък 4 тома „Подбрани извори за българската история“ на Център за изследвания на българите – Издателска къща „ ТАНГРА ТанНакРа“.

За всяка класна стая Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните предоставя плакат „НАШИТЕ ПРАВИЛА“ за етично и отговорно поведение в училище.

Осмокласниците в професионалните паралелки ще получат еднократна стипендия.

По традиция кметът и неговия екип, както и служители на общинска администрация ще споделят откриването на учебната година.

В първия ден на новата учебна година от 10.00 ч. в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Веселиново, община „Тунджа“ ще се проведе празнично събитие „Традициите – път към доброто образование“ с водеща Наталия Цекова и участници Ивета Костова, Даниела Косева, Румен Бошнаков, Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ и ученици от училището.

Инициативата е по повод началото на учебната година и се провежда във връзка с изпълнението на проект „Компас – Интегрирани мерки за социално включване в община „Тунджа“, Договор за БФП по ОП НОИР № BG05M9OP001-2.018-0013-2014BG05M2OP001-С01, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., процедура BG05M9OP001-2.018 „Социално –икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“, Компонент 1.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!