Обратно към категорията

Всички ученици в ОУ „Стефан Караджа“ вече учат в ремонтираната сграда

Добавено на: 08.04.2024 11:30
   

От днес, 8 април, всички ученици на ОУ „Стефан Караджа“ учат в обновените класни стаи на учебното заведение в Стефан Караджово.

Припомняме, че в сградата беше извършен основен ремонт по проект на общинската администрация, финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Стойността на осигуреното безвъзмездно финансиране 371 358,27 лв. Допълнително общината осигури още толкова.

Старата сграда на училището е построена през 1932 г. В нея до пролетната ваканция тази година учеха учениците от началния курс, а тези от пети до осми клас се превозваха с автобус до училището в град Болярово. Общо учениците са 49 – от Стефан Караджово, Попово, Денница и Оман.

Извършено е топлоизолиране на външните стени, полагане на полимерна мазилка, подмяна на съществуващите прозорци с PVC стъклопакети, подмяна на входните врати с алуминиеви, изграден е втори таван от гипс картон на метална конструкция, подменени са лампите с енергийно ефективни, Изградени са вътрешни тоалетни и трапезария. Доставено е напълно ново оборудване и обзавеждане.

На 11 май е патронният празник на ОУ „Стефан Караджа“. Тогава наред със 184-тата година от рождението на родения тук национален герой, учениците и учителите ще отпразнуват тържествено и 160 години от началото на училищното дело в Стефан Караджово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!