Обратно към категорията

Втора премиера за новия творчески сезон представя Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол на 15 октомври

Добавено на: 15.10.2020 10:40
   

След възстановяването на постановката „Министрите идат“ в началото на септември, сега театърът предлага на ямболската публика неостаряващата комедия на Патриарха на българската литература Иван Вазов – „Службогонци“, която сякаш е писана за днешния ден. Ламтежът за власт и длъжности, за пари и богатство, корупция и политическо лицемерие – всичко това Вазов е прозрял преди 120 години. Образите на героите му са смешни и истински, събитията от началото на миналия век съвпадат с днешните проблеми. Майсторски завъртяният сюжет кореспондира с динамиката на нашия живот. Обществото е облечено в лъжа и притворство, дори любовта се оказва пародия и гротеска. Никой не е пожален – интелектуалецът се унижава, дамата от обществото е готова на всичко, пожарникарят мечтае за власт, всички са обсебени от една мечта и един стремеж – да се вкопчат в държавната трапеза и да смучат от благата, създадени от народа.

Пъстрата галерия от герои, смешните ситуации и динамичното действие пренасят актуалните проблеми и дълбоките човешки обобщения от миналия век в нашето време и не оставят нито зрители, нито артисти безразлични. Невероятен екип съчетава таланта си на ямболска сцена.

Постановката е на Андрей Калудов, стиховете на песните – Недялко Йорданов, художник е Александрина Игнатова, музиката е а Хайгашод Агасян. Ролите се изпълняват от Михаил Лазаров, Вълчо Янев, Георги Ружичка, Петя Бойчева, Яна Бобева, Димитър Димитров, Волен Митев, Капка Валентинова, Атанас Жеков-Кроко, а специалното участие е на актрисата Мая Бежанска.


Маркери: началото

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!