Обратно към категорията

Вътрешният министър Калин Стоянов откри възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово

Добавено на: 29.02.2024 15:08
   

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов откри днес Граничното полицейско управление в Болярово. На официалната церемония присъства и изпълнителният директор Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс) Ханс Лейтенс, който по-рано днес посети и ГКПП „Капитан Андреево“.

По думите на министър Стоянов така ще има възможност за по-засилен контрол на 38-километровия участък от държавната граница край Болярово, за много по-бърза реакция от страна на граничните полицейски сили, за повече спокойствие на местните жители в пограничния район.

„В момент, в който говорим за нелегална миграция, за засилване на контрола по границата, няма как да работим със закрити структури, ограничен щат и ресурс“, каза още вътрешният министър. Той посочи, че през 2022 г. от бившия вътрешен министър Бойко Рашков са закрити множество гранични и районни полицейски управления.

„Под предлог, че се прави структурна реформа, въз основа на някакви анализи и на някакви математически формули и с един подпис“, коментира министър Калин Стоянов.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!