Обратно към категорията

Въведоха воден режим в Бояджик

   

Въведоха воден режим в Бояджик

Воден режим е въведен в село Бояджик със заповед на кмета на община Тунджа. Проблемът с безводието в летните месеци в селото съществува повече от 30 години, липсата на дъждове през последните месеци го задълбочи още повече. Причините са амортизираният водопровод, честите аварии и големите загуби на вода. 
Така от сряда на всяка нечетна дата ще спират водоподаването в югоизточната част на селото, а на четните дати – в северозападната. 
Забранено е и ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, моторни превозни средства, балкони и други в село Бояджик. Заповедта е в сила до възстановяване на нормалния дебит на захранващия водоизточник.  
Започнало е проучване за качеството на водата от нов водоизточник. Ако водата е годна за ползване за няколко месеца е възможно изграждането на система до селото. По предварителни разчети ще бъдат необходими около милион и половина лева за 12 км нов водопровод. За тези средства от общината ще разчитат на подкрепа от държавата. Дотогава хората от Бояджик остават на воден режим. 
А днес аварии на водопроводната мрежа има и в селата Асеново, Болярско и Драма.
Екип на 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!