Обратно към категорията

В Ямбол безплатните карти за градския транспорт за деца до 14 г ще се издават от 15 февруари

Добавено на: 02.02.2024 07:57
   

От вчера, 1 февруари, децата, ненавършили 14 години, имат право да пътуват с безплатни карти за градския транспорт. Досега това право имаха само децата до 7 години.

Причината са промени в наредбата, която регламентира размера на субсидиите и компенсациите на автобусните превози. Почти 330 млн. лева са планираните в държавния бюджет средства за обществен транспорт за 2024 година, съобщи министърът на транспорта Гвоздейков.

В Ямбол безплатните карти за градски транспорт ще са достъпни от средата на месеца. Издаването им ще започне от 15 февруари, съобщиха от фирмата превозвач. Причината за забавянето е, заявените от преди три седмици 3000 бланки за Ямбол, все още не са доставени от печатницата на БНБ.

За сега децата до 14 ненавършени години могат да пътуват безплатно с ученическата си карта.

В Ямбол издаването на безплатни карти за градския транспорт става в офиса на „Юнион Ивкони“ на ул. „Преслав“ 65, в непосредствена близост до спирка „Боровец“.

Припомняме, че при подаване на заявлението е  необходимо да се представи и копие от акт за раждане на детето, както и документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващ постоянния му или настоящия адрес в Ямбол. За децата на възраст от 7 до 14 навършени години се изисква и снимка.

Срокът на валидност на картата е 365 дни или до навършване на пределната възраст на детето, даваща това право.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!