Обратно към категорията

Ямбол е домакин на състезание по колоездене XCO Challenge 2022

Добавено на: 19.08.2022 12:17
   

Първото за Ямбол състезание по колоездене XCO Challenge 2022 в дисциплината кроскънтри олимпик ще се проведе на 20 и 21 август, събота и неделя, на новоизградените колоездачни трасета в Лесопарк „Боровец“ . Това съобщиха от община Ямбол, които са организатори на събитието заедно със Спортен клуб „Райдърс Юнайтед“.

Състезанието е част от календара на Българската федерация по колоездене. Програмата ще започне на 20 август, събота, с оглед на трасето и свободна тренировка от 10:00 часа до 16:00 часа. Регистрацията за състезанието е от 16:00 часа до 18:00 часа.

На следващия ден – 22 август, неделя, ще продължи регистрирането на допълнителни участници от 9:00 часа до 11:00 часа, а до 12:30 часа състезателите ще се подготвят за финалите в 13:00 часа. Церемонията по награждаването на призьорите ще се състои 30 минути след финала на последния състезател.

Категориите в състезанието ще бъдат: деца от 10 до 14 години; момичета и момчета от 15 до 16 години; девойки и юноши от 17 до 18 години; жени и мъже „Елит 19+“; мъже под 23 години; мъже ветерани. Категориите ще бъдат сформирани само при наличие на поне пет състезатели в категория. В случай че няма записани достатъчно състезатели за дадена категория, тя ще бъде приобщена към най-близката. Изключение прави само категорията за жените и юношите, където е необходимо да има минимум трима участници.

За участие в състезанието не е необходима такса, но е задължително кандидатите да притежават валиден лиценз към Българската федерация по колоездене за дните на състезанието. Той може да бъде редовен годишен клубен, индивидуален, хоби лиценз или само за периода на събитието. 

Класираните на първо, второ и трето място колоездачи в отделните категории ще получат парични награди и подаръци, осигурени от община Ямбол. Общият награден фонд е 3500 лева.

БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!