Обратно към категорията

Ямбол е с най-висока заетост на леглата за ковид-пациенти

Добавено на: 10.12.2020 11:25
Снимки: илюстративна
   

Ямбол е областта с най-висока заетост на леглата за пациенти с ковид, заяви на редовен брифинг за разпространението на коронавируса здравният министър Костадин Ангелов. Той уточни, че област Ямбол в момента са заети 98 % от леглата в отделенията за пациенти с коронавирус. В Шумен процентът е 85%. Висок е процентът на заетост на леглата и в Сливен, Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Разград.

Не се готвим да отворим детските градини, имаме нужда от цялата информация до края на тази седмица, за да вземем това решение, но досега данните не ни водят в тази посока, каза още министър Ангелов.

До неделя ще се проследят и когато имаме достатъчно данни, които да ни мотивират, ще го вземем или няма да го вземе, допълни той.

За последното денонощие новите случаи в страната са 3328, в област Ямбол – 90, в област Сливен – 136.

Новите 90 случая в Ямбол са пръснати в цялата област, коментира за 999 директорът на Регионална здравна инспекция-Ямбол д-р Лиляна Генчева. Заразата се разпространява дифузно. Със заповед на директора на РЗИ от вчера леглата в частната болница „Свети Йоан Рилски“ в Ямбол са увеличени от 28 на 46. Това компенсира временното преустановяване на приема на пациенти с коронавирус в елховската болница, допълни д-р Генчева. Днес, според информацията от болниците в 10 часа, е имало свободни легла в ковид-отделенията, но на 100 процента са заети интензивните отделения.

Междувременно Регионална здравна инспекция – Ямбол вече е готова с финансовите разценки за разкриването на имунизационния кабинет и закупуването на фризерите. Очаква се да бъде актуализиран бюджетът на инспекцията, за да бъде закупена техниката за съхранение на ваксините, каза още д-р Генчева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!