Обратно към категорията

В Ямбол гостува изложба с оригинални произведения на Салвадор Дали

Добавено на: 09.04.2024 13:25
   

За първи път жителите и гостите на Ямбол имат уникалната възможност да видят оригинални произведения на световноизвестния художник Салвадор Дали в рамките на изложбата "Design Works" от Колекция Кесаури, Франция.

Изложбата представя около 200 оригинални творби на Дали, включително литографии, произведения от сребро, злато, бронз, гоблени, копринени вратовръзки, ситопечат върху коприна, разпределени в тематични раздели – от козметични продукти до рекламни творби (Дали проектирал дори кориците за “Vogue”, “Town and Country” и “American Weekly”) и лични вещи на Дали и неговата съпруга- рускиня Гала.

Изложбата, която ще остане до 7 юли 2024 г. в Културно-информационен център „Безистен“, предлага на посетителите да се докоснат до богатството и оригиналността на творчеството на Дали, отразявайки неговата уникална визия и неповторим стил. Колекцията идва в Ямбол след успешното и представяне в Полша, Чехия, Латвия, Естония, Литва и Словакия.

“За жителите и гостите на Ямбол това е една интересна възможност да се докоснат до известния испански художник, скулптор, кинодеец и писател. Надявам се и вярвам, че тази изложба ще предизвика голям интерес сред всички вас“, каза заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов по време на официалното откриване, което се проведе на 8 април.

Кураторите Василий и Александр Кесаури изразиха своята благодарност към общинското ръководство на Ямбол за възможността да споделят тази изложба с Ямбол, подчертавайки значението на подобни културни събития за обогатяването на културния живот на града.

Всички произведения, представени в изложбата, са оригинални творби на Дали, припознати от самия него. Автографът на Дали върху тях е общоприето доказателство за авторство и оригиналност на произведението и то е защитено по всички действащи закони за авторското право. Организатори на изложбата са Община Ямбол и КИЦ - Безистен в партньорство с Art Expo SIA (Латвия) и Колекция „Кесаури“ (Франция).


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!