Обратно към категорията

Ямбол иска изоставени военни имоти за нов жилищен квартал

Добавено на: 31.01.2020 08:40
   

Община Ямбол отново ще кандидатства за изоставените военни имоти в района на бившите Пехотински казарми. Общината ще отправи искане пред Министерството на отбраната да й бъдат предоставени безвъзмездно 4 имота, а целта е върху тях да бъде изграден нов жилищен квартал с необходимите площи за обществено ползване и озеленяване.

Предложението е включено в Програмата за управление и разпореждане с общинската собственост за 2020 г., която Общинският съвет одобри вчера по предложение на кмета Валентин Ревански.

341 са общинските жилищни имоти към момента, от тях 48 са къщи. В голямата си част жилищният фонд е много стар и силно амортизиран. Общината не разполага с многоетажни жилищни сгради, изцяло нейна собственост. Всички апартаменти са в сгради етажна собственост, което създава допълнителни трудности при тяхното управление и поддръжка, се посочва в анализа на общинската администрация.

От ремонт и обновяване се нуждае и останалият сграден фонд на общината, най-вече имотите, които не се използват. Поддръжката, ремонтът и охраната на общинските имоти, които не са отдадени под наем или за ползване са сериозен проблем и неоправдан разход.

Само 21 от общинските имоти са предвидени за продажба за тази година, става ясно още от Програмата за управление на общинската собственост. Това е причината в проектобюджета за 2020 г. да бъдат заложени прогнозни приходи от продажба на активи в размер на 1 950 000 лв., а не както досега 3 000 000 лв.

През миналата година приходите към ноември от продажба на имоти са 1 873 823 лв. От наеми са постъпили 962 140 лв.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!