Обратно към категорията

В Ямбол откриват изложба на Владимир Пенев

Добавено на: 09.07.2020 07:34
   

Синът на поета Пеньо Пенев, художникът на щедрата палитра Владимир Пенев, днес е гост на Ямбол.

В художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол ще бъде открита негова изложба, озаглавена "Поколения". На нея ще бъде представено и новото библиофилско издание на поезията на Пеньо Пенев - "Аз, глас и съвест на епохата". Организатори са Община Ямбол, издателство „Захарий Стоянов“, Съюз на българските писатели, Дружество на писателите – Ямбол и Художествена галерия „Жорж Папазов“. 

Владимир Пенев е роден на 19 февруари през 1956 г. в Димитровград. Единствен син е на поета Пеньо Пенев и на втората му съпруга Мария Господинова.

През 1981 г. завършва живопис в класа на проф. Светлин Русев в Художествената академия в София. От същата година е член на Съюза на художниците.

Работи в различни жанрове – фигурална композиция, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж. Негово дело са и няколко стенописа.

С творбите си Пенев участва в редица общи художествени изложби в България и в представителни изложби на българското изобразително изкуство по света: Москва, Виена, Токио, Амстердам и др. Има над 30 самостоятелни изложби в България и в страни като Германия, Англия, Португалия, Испания, Италия, Холандия, Швейцария, Австрия, Франция. Взема участие и в международни пленери и симпозиуми.

Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, столичната и художествените галерии в страната, както и частни колекции в чужбина.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!