Обратно към категорията

Ямбол почете Ботев и загиналите за свободата на Отечеството (снимки+видео)

Добавено на: 02.06.2020 15:05
   

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Ямбол бе отбелязан 2 юни - Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България. По традиция церемонията се проведе в Професионалната гимназия по земеделие, която носи името на великия български поет и революционер.

Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кметовете на Община Ямбол Енчо Керязов и Михаил Керемедчиев, народният представител Мария Цветкова, областният управител Димитър Иванов, общински съветници, представители на политически партии, патриотични организации и признателни ямболци.

„Родината може да загине само тогава, когато нейните герои бъдат забравени. Затова - не само на 3 март, 2 юни или 6 септември, а винаги помнете и ценете великия урок, който ни дадоха нашите предци. Помнете ярките български личности, чиито идеи надраснаха времето. Тяхното мъжество и подвиг трябва да бъдат завинаги в нашата родова памет.“, заяви в словото си кметът на Община Ямбол Валентин Ревански.

Почит към подвига и делото на Ботев и всички загинали за свободата на България бе отдадена точно в 12:00 часа с едноминутно мълчание.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!