Обратно към категорията

В Ямбол: Предстои ремонт на жп надлеза на входно-изходния бул. „Европа“

Добавено на: 26.02.2024 11:38
   

Предстои ремонт на железопътния надлез на входно-изходния булевард „Европа“ в Ямбол. Избрани са изпълнител, проектант и надзор. Очаква се строително разрешение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, каза за БТА директорът на Областното пътно управление инж. Галин Костов. 

Ремонтът е предвиден да приключи за една година. Дейностите по четирите пътни платна на мостовото съоръжение ще се извършват на етапи, с цел да се пропуска трафика. Когато се налага да затваряне, обходният маршрут ще е околовръстно шосе Север – пътя за местност Ормана - кръговото кръстовище на бул. „Европа“.

Предвижда се възстановяване на нарушения по бетонното покритие и корозирала армировка, подмяна на част от лагерите, изпълнение на усилваща плоча, подновяване на тротоарите и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени също парапети, предпазни огради и уличното осветление по моста.

Надлезът в Ямбол над жп линията София – Бургас е в експлоатация от 1980 година. Дължината му е 374,6 метра, а общата ширина на пътните платна и тротоарите – 18,70 метра.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!