Обратно към категорията

И в Ямбол проверяват евентуална измама с къща за гости

Добавено на: 08.01.2020 08:05
   

Едно досъдебно производство за къща за гости е образувано към момента в Окръжна прокуратура-Ямбол. Вчера главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в Бургас, София, Пловдив, Варна и Велико Търново вземане на специален надзор на всички 23 досъдебни производства за престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз и др. престъпления от общ характер, при финансиране на т.нар. къщи за гости.

Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури в страната по всяко досъдебно производство да определят конкретен наблюдаващ прокурор, който да оказва засилена методическа и организационна помощ по отношение на прокурорите от първоинстанционните прокуратури, ръководещи разследванията.

Припомняме, че по разпореждане на главния прокурор от м. април 2019 г. стартираха проверки за общо 746 къщи за гости, финансирани със средства на Европейския съюз.

Към настоящия момент на територията на страната са образувани 23 досъдебни производства. Най-много – 11 са в София, 3 има в Монтана, 2 във Велико Търново, по 1 в Ямбол, Хасково, Пазарджик, Пловдив, Плевен, Силистраи Варна.

По всички останали случаи продължава извършването на проверки, като се осъществява и служебен контрол върху постановените прокурорски актове до върховното ниво в Прокуратурата на Република България.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!