Обратно към категорията

Ямбол се преклони пред подвига на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Добавено на: 02.06.2023 14:50
   

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, общински съветници и заместник-кметовете Енчо Керязов и Васил Александров изразиха почитта си към подвига на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България на церемония, която се проведе по традиция в двора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ пред паметника на поета-революционер.

Честването започна с литературно-музикална програма. След това кметът Валентин Ревански оцени значението на революционното дело на героите в речта си. „Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България е не само ден за почит, но и за размисъл – достойни наследници ли сме на тези велики българи? Със своята борба и саможертва поетът и революционер Христо Ботев е символ на човешкия стремеж към свобода. Неговият подвиг отдавна е надхвърлил границите на България и е вечен пример за смелост, решителност и любов към Отечеството. Наш дълг е да пазим заветите на Раковски, Левски, Ботев, а днес, когато сме изправени през нови предизвикателства и странни промени, повече от всякога имаме нужда от тях,“ каза в словото си кметът на Ямбол Валентин Ревански. Той подчерта, че най-добрият начин да почетем паметта на нашите герои е да продължим да бъдем истински свободни и независими.

След това присъстващите на церемонията поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев.

В 12:00 часа, както винаги на 2 юни, сирените призоваха гражданите да застанат мирно за минута и изразят почит и преклонение пред Ботев и всички герои, борили се и загинали за България.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!