Обратно към категорията

В Ямбол ще има седмица на безвъзмездното кръводаряване

Добавено на: 26.04.2021 10:06
   

От 26 до 30 април 2021г., за времето от 8.30ч. до 13.00ч., в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол,  се провежда Седмица на безвъзмездното кръводаряване. Инициативата е на БЧК - Ямбол, осъществявана съвместно с Отделението по трансфузионна хематология и е посветена на светлия християнски празник Великден. Мотото, което ни обединява е: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА“.

      Дарената кръв няма цена, така както приятелството, любовта и човешкия живот!
Всеки ден в нашата страна стотици хора с различни професии, възраст и социално -икономически статус, даряват кръв! Благодарение на човеколюбието и отзивчивостта им ежедневно се спасява живота на стотици пациенти.

СпоредСъветанаЕвропа, всяка страна следва сама да задоволявасобствените си нужди от кръв и кръвнипродукти и това е основен принцип, който е възприет от цивилизованитестрани.

Надяваме се кръводарителската акция да бъдеподкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол, представители на местнатавласт имедиите, коитодарявайкикръвдаватдобър пример на младите хора и засвидетелстватсвоятасъпричастносткъмвсекинуждаещ се от кръвопреливане. 

 

Напомняме, че всеки  здрав човек на възраст между 18 и 65 годиниможе да дарявакръвпоневеднъжгодишно, и по този начин спасявамепоне един човешки живот.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!