Обратно към категорията

Ямбол ще отбележи Европейската седмица на спорта с демонстрации на ямболските спортни клубове на 27 септември

Добавено на: 26.09.2023 11:30
   

Градският парк на Ямбол ще се превърне в зона на спорта на 27 септември, когато ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта.

Атрактивни демонстрации на ямболските спортни клубове, изпълнения на открита сцена, сред които скокове на батут, брейк, спортни и мажоретни танци, художествена гимнастика, шахмат, футбол, баскетбол, тенис, бокс и други очакват всички жители на града. Официален гост на събитието ще бъде министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

Официалното откриване на мероприятието ще бъде от 16:00 часа, а от 16:30 ще бъде даден стартът на всички спортни дейности.

Тази година Европейската седмица на спорта ще се проведе в България под мотото „Всички заедно за спорта“. Министерството на младежта и спорта организира съвместно с местната власт различни спортни събития в страната като част от инициативата BeActive Tour, включена в програмата на седмицата. Целта на проявата е представяне на дейността на местните спортни клубове и да се ангажира интереса на децата към спорта, като на място им се предоставя възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

Европейската седмица на спорта се организира от 2015 година. BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!