Обратно към категорията

Ямбол: За предизборните страсти, кокала и личните интереси

Добавено на: 26.09.2019 12:13
   

Народната мъдрост казва, че интересът клати феса. А изборите са машина, която може да преобърне страстите на всеки, който по-някакъв начин вече се е усладил от управлението и не е готов да пусне „кокала“. Предизборната кампания създава от приятелството вражески отношения, но твърде вероятно е и враговете да станат приятели, стига интересите им да се засичат, а изгодата да бъде взаимна.

Точно това пролича и на последната за този мандат сесия на Общинския съвет в Ямбол на 25 септември.

33-има от сегашните съветници се впускат отново в предизборна надпревара. Част от тях с по 3, че и повече мандати. Другите също с не по-малко опит в предизборните агитации предвид дългогодишното им членство в партия, което им е подсигурило и добри работни места във възлови институции.

Единият от хората с 3 мандата в съвета – председателят на групата на ГЕРБ Галин Костов, за първи път в сряда посмя да възроптае срещу поведението на кмета и не само, че критикува отказа му да участва в сесията, но и съмнителната „повреда“ в кабелите, заради които заседанието не беше излъчвано на живо през сайта на общината.

Нещо повече, не само Костов, но и още 12 съветници на ГЕРБ за първи път се съюзиха с колегите си от БСП и отказаха да утвърдят със задна дата предварително изхарчени от администрацията 20 500 лева. Нещо, което „сивите“ правеха през последните 12 години послушно, измъквайки Славов от проверки и наказания.

Против гласуваха само 13 от общо 18-те досегашни представители на ГЕРБ в Общинския съвет, защото другите 5 вече са извън тяхната листа. Може би затова и тези петима застанаха чинно зад Инициативния комитет на Славов. За благодарност той пък им подсигури партия, от която могат отново да се кандидатират за съветници.

В един момент „отцепниците“ също бяха подкрепени от БСП в гласуванията на днешната сесия. Така се случи, например, с избора на Илиана Бицова да стане временно-изпълняващ кмет до клетвата на новоизбрания след местните избори. Всъщност Бицова е един вид началник на самоотлъчилите се от ГЕРБ съветници. В нейния ресор и досега бяха Художествената галерия, на която директор е съветникът Петко Йорданов, както и Музеят на бойната слава, оглавяван от съветника Милчо Начев. Подчинена на ресора на Бицова е и Елица Главчева, която влезе в съвета чрез АБВ, но бързо се превъртя, след като я назначиха за директор на общинския детски комплекс, а сега е и в листата на Славов.

Илиана Бицова бе сред кандидатите на ГЕРБ в предходните избори с най-много преференции. Сега, обаче, нито тя, нито колежката й Красимира Петрова, нито пък който и да е от общинската администрация не е вписан като кандидат за съветник. Какви поръчки им е дал Славов преди да излезе в отпуск от утре, така или иначе ще се разбере след изборите. Разбира се, ако в кметския кабинет влезе човек, който е готов да разбърка завещаните обвързаности. 

     


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Niki 26.09.2019 13:35

"Кой се страхува от свободното мнение" - написа Славов във фейсбук страницата си. Ами той се страхува. Редовно изтрива коментарите в които има неудобни въпроси. И после забранява стараниците им.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!