Обратно към категорията

В Ямболска област: Президентският балотаж започна нормално

Добавено на: 21.11.2021 08:41
   

В Ямболска област изборният ден на втория тур за президент и вицепрезидент започна нормално. Всички 244 секции в петте общини са отворени и работят. В четири секции се извършват смени в състава на комисиите, заради неявили се техни членове. Към момента няма подадени сигнали за неработещи машини за гласуване, съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/ Мариана Гърдева.
В 159 секции се гласува с машини, като в десет от тях са разположени по две устройства. В останалите 85 секции вотът се упражнява с хартиени бюлетини. Мобилните урни са 11, от тях осем - за избиратели с трайни физически увреждания и три - за карантинирани. По едно изборно помещение е разкрито в четирите болници в областта. Отворена е и секция в следствения арест в Елхово, каквато нямаше за вота "две в едно" на 14 ноември - президентски и парламентарен. За балотажа са подадени 10 заявления за гласуване от задържани, уточни говорителят на РИК.
Право на глас в областта имат 108 140 души, от които в община Ямбол - 64 928, в община Тунджа - 18 051, в община Елхово - 12 811, в община Стралджа - 9586 и в крайграничната община Болярово - 2764.
В Ямболско за охраната и безпроблемното протичане на изборния ден са ангажирани 274-ма служители на Областната дирекция на МВР, съобщи за БТА говорителят на полицията Татяна Павлова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!