Обратно към категорията

Ямболски ученици с награди от европейска олимпиада

Добавено на: 11.06.2021 13:02
   

Отдел „Статистически изследвания - Ямбол“ при ТСБ - Югоизток награди ученици от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ - гр. Ямбол, класирали се на втория етап от националния кръг на четвъртата Европейска олимпиада по статистика. Тържеството се проведе на 8 юни в сградата на Областна администрация Ямбол.

Европейската олимпиада по статистика се организира за четвърти път в България. За учениците от област Ямбол това е първо участие. Инициативата е насочена към повишаване на функционалната грамотност на учениците чрез засилване на любопитството и интереса им към статистиката, като се покаже нейната роля както в различните сфери на обществения живот, така и в живота на обикновения човек. Същевременно целта е да се мотивират учителите да използват иновативни методи на преподаване на математическите, обществено-хуманитарните и природните науки.

В надпреварата участваха общо 757 ученици от 98 училища в 38 града, разпределени в 301 отбора. Състезанието се проведе в два кръга: национален и европейски, а учениците бяха разделени в две категории - Категория А: ученици от X - XII клас и Категория Б: ученици от VIII - IX клас.

Възпитаниците на Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ взеха участие във втората категория, където всеки отбор трябваше да направи анализ на статистически данни под формата на презентация въз основа на подготвена за олимпиадата база със статистически данни в областта на околната среда - статистика на водите. Презентацията, която представи отбор „Победители“, беше на тема „Анализ на статистическите данни за водните услуги в България в периода 2014 - 2018 година“.

Успешно представилите се в националния кръг ученици от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ получиха грамоти от председателя на НСИ Сергей Цветарски и поздравителни адреси от директора на ТСБ - Югоизток Калина Казанджиева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!