Обратно към категорията

Ямболски ученици спечелиха шест медала от международно състезание в Белград

   

Ямболски ученици спечелиха шест медала от международно състезание в Белград

Шест медала спечелиха учениците на Природо-математическа гимназия „Атанас Радев” – Ямбол от Международното състезание по физика, математика и информатика, което се организира от Националната математическа гимназия в Белград. Гимназията участва за седми път в това престижно състезание в съревнование с общо 200 ученици от 13 държави. В него са участвали общо 20 отбора, като някои от държавите са имали повече от един отбор.
 
С най-добро представяне от ямболския отбор е Румен Михов. Той спечели златен медал на състезанието по информатика и е първи сред 80-те участници. Освен това той спечели и сребърни медали в състезанията по физика и математика.
 
Радостин Хандъров успя да получи сребърен медал по информатика, Гергана Александрова е с бронзов медал по математика, а Иван Иванов е с бронзов медал по физика.
 
 Самото състезание е било престижно и силно, за сравнение около 60 участници в състезанието по информатика са имали нула точки, обясни директорът на ПМГ „Атанас Радев” Евгений Иванов. / Delnik.net

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!