Обратно към категорията

Ямболските училища ще посрещнат 742 първокласници

Добавено на: 14.09.2020 14:49
Снимки: Община Ямбол
   

Всички училища на територията на община Ямбол са заявили готовност за започване на новата учебна 2020 / 2021 година. В учебните заведения са обезпечени условията за безпроблемно протичане на образователния процес. Училищата отговарят на санитарно-хигиенните изисквания на Регионална здравна инспекция-Ямбол за осигуряване на безопасни условия на обучение, възпитание и труд. Всички училища и детски градини имат готовност за работа в условията на извънредна епидемиологична обстановка.

През новата учебна година на територията на община Ямбол ще функционират две начални училища, пет основни училища, едно обединено училище, едно средно училище, едно спортно училище, три профилирани гимназии и две професионални гимназии. В тях ще се обучават 7633 ученици от първи до дванадесети клас, разпределени в 334 паралелки, в т.ч. 31 ученици на самостоятелна форма на обучение, 84 ученици в задочна форма на обучение, 151 ученици със специални образователни потребности, както и 742 първокласника, разпределени в 35 паралелки. Подготовката на 5 и 6-годишните деца за училище ще се осъществява в 52 подготвителни групи с 1291 деца. Своите възпитаници ще посрещнат и още 5 държавни професионални гимназии.

Ресурсната обезпеченост на училищата, профилираните и професионалните гимназии за нормалното протичане на образователно-възпитателния процес е осигурена. За учебната 2020 / 2021 година училищата и детските градини на територията на община Ямбол са обезпечени кадрово с необходимия брой педагогически персонал.

В училищата и детските градини са заети 775 бройки педагогически персонал и 369 броя непедагогически. В училищата са извършени ремонти на обща стойност 182 455 лв.

Във всички училища и гимназии е получена необходимата учебна документация и са осигурени нужните учебници, учебни тетрадки и учебни помагала. За някои от учебните предмети са осигурени и електронночетимите учебници.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански ще бъде гост на откриването на новата учебна година в ОУ „Любен Каравелов“. Заместник-кметът Енчо Керязов ще поздрави учениците в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, а заместник-кметът Михаил Керемидчиев ще гостува в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков ще присъства в ОУ „Николай Петрини“.

В готовност за новата учебна година са и детските градини в общината. В детските градини са обхванати 2327 деца, разпределени в 93 групи. На територията на община Ямбол има девет детски градини и детски ясли с две сгради. Всички детски градини са снабдени с учебни помагала и учебно-познавателни книжки. Ремонтните дейности в детските градини са на стойност 314 811 лв. Всички детски заведения са подготвени за новия отоплителен сезон и са снабдени с учебни помагала и учебно-познавателни книжки.

В училищата и детските градини на територията на община Ямбол са осигурени физическа охрана през деня и видеонаблюдение.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!