Обратно към категорията

В ямболско ще вдигат временни огради срещу снегонавявания

Добавено на: 11.11.2020 13:29
Снимки: Pixabay.com
   

И в сливенско създават организация за навременно разчистване на пътищата от преспи

Временни защитни огради с обща дължина 4 километра ще бъдат изградени на застрашените от снегонавявания участъци в област Ямбол. Предвидено е изграждането на такива огради между пътния възел "Петолъчката" и селата Лозенец и Венец, на пътя за граничния пункт "Лесово" и в община Болярово.

Подготовката за зимното поддържане на общинската и републиканската пътна мрежа на територията на Ямболска област приключва.

Близо 640 км е републиканската пътна мрежа на територията на областта, от които 35 км са от автомагистрала „Тракия”. За поддържането им са осигурени 13 машини, 1000 тона сол и 20 тона калциев дихлорид. За разчистване на пътищата първи, втори и трети клас ще работят 64 машини, осигурени са и необходимите количества сол и пясък, увериха от областното пътно управление.

И в област Сливен са осигурени необходимата техника и материали за зимната поддръжка на пътната мрежа, съобщават от областната управа.

Поддръжката на сливенския участък от автомагистрала „Тракия“ с дължина 44,068 км ще се извършва от държавното дружество на строителното министерство „Автомагистрали“ по договор с Агенция „Пътна инфраструктура“.

Републиканската пътна мрежа обхваща 542, 261 км първокласни, второкласни и третокласни пътища в областта. Поддръжката им ще се осъществява от общо дружество на две частни сливенски фирми.

Извършена е проверка на техническото състояние на машините и на двете дружества, както и на осигурените пясък, сол и химични вещества.

В опорния пункт в новозагорското село Езеро са складирани 640 т сол и 12 т сухи химични вещества.

Създадена е организация за временно ограничаване на движението при усложнена обстановка през Котленския, Твърдишкия проход и през прохода „Вратник“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!