Обратно към категорията

Йордан Камджалов идва в Ямбол заради “Добрият пример”

Добавено на: 14.06.2020 11:35
   
Йордан Камджалов ще се срещне с ямболци на пред ритуалната зала на открито на 24 юни – сряда, от 19 до 20,30 часа. Срещата се организира от Сдружение Артем – Център за музикални и сценични изкуства и програмата за обмен “Добрият пример”.
Йордан Камджалов учи дирижиране в София и Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента.
Лауреат на редица международни конкурси за диригенти. През 2011 е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата 2020.
През 2014 НАСА и Международния център по астрономия дават неговото име на астероид 52292, като заявяват, че “той свързва света на музиката с очарованието на вселената”.
Съучредител на фондация „Йордан Камджалов“, създадена да подпомага млади български таланти и утвърждава най-добрите български музикални традиции.
Създател на Музикална “Лаборатория за Човека” с диригент Мая Василева, широка гражданска селекция от личности с изявен музикален и вокален потенциал..
Артистичен директор и главен диригент на международния български GENESIS ORCHESTRA, който обединява доказани български изпълнители от страната, Европа и света.
Съучредител и Артистичен директор на “Academia Musica”, нова образователна форма към „Лаборатория за Човека“.
Delnik.net

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!