Обратно към категорията

За осма поредна година Ямбол се присъединява към националната инициатива „България пее“За осма поредна година Ямбол се присъединява към националната инициатива „България пее“

Добавено на: 10.04.2024 16:16
   

За осма поредна година Ямбол се присъединява към националната инициатива на Българския хоров съюз „България пее“ чрез Народно читалище „Тракийска лира-2012“ и Весела Пастърмаджиева, ръководител и диригент на Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол.

От 16:30 часа на 13 април, събота, на сцената в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ ще се изявят Детски хор към Хорова школа „Проф. Георги Димитров“, Смесен хор-Бургас, Детски хор при Младежки център – гр. Хасково, Вокален ансамбъл „Орфей“-гр. Хасково и хор на пловдивските младежи „Стефка Благоева“ . Те ще използват прекрасната акустика на залата, една от най-добрите в България, за да представят пред ямболската публика най-класното от хоровото пеене. Входът е безплатен.

България пее” е инициатива на Български хоров съюз за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание. Осъществява се за първи път през 2016 година на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, хорове, диригенти и хористи. И тази година към инициативата се присъединяват различни градове.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!