Обратно към категорията

За първи път в Ямбол се проведе изложба на каракачански кучета

Добавено на: 29.04.2023 17:18
   

Ямбол събра над 40 каракачански кучета от цялата страна в 41-вата Национална киноложка изложба, която се проведе в бившето Опитно поле. Тя беше организирана от Международната организация „Каракачанско куче“ и Община Ямбол.
На събитието присъства заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов, който поздрави всички участници и допълни, че е изключително въодушевен от ентусиазма на хората, които са допринесли това събитие да се превърне в реалност. „Надявам се такива изложби да станат традиция за нашия град, защото така успяваме да допълним неговия колорит“, коментира още той.
Изложбата се проведе в няколко категории. При мъжките ветерани първото място беше спечелено от кучето Боран, докато при женските първата награда отиде за кучето Гизда. В категория „бебе“ първото място беше отредено за четиримесечния Боран, което бе и най-младото животно сред всички участници. В категория „подрастващи“ първото място спечели кучето Анчо. В следващата категория, „младши“, най-добре се отличи Меца. При „интермедията“ първата позиция зае Сара.
В категорията „открит клас“, при мъжките кучета, първата награда отиде при Балкан, а при женските – при кучето Мара. В специалната група „развъдна двойка“, чиято награда се дава за двойка кучета от един и същ развъдник, първото място бе отредено за Капчан и Куна. Мъжкият шампион на състезанието стана Балабан, а женският – куче Гизда. Шампион на цялата изложба отново стана Балабан.
Каракачанското куче е стара българска порода с отличителни качества на пазач. Известно е с безстрашния си дух и предаността към стопанина. 
Община Ямбол благодари на всички участници, станали част от Националната киноложка изложба, която се проведе за първи път в града.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!