Обратно към категорията

За ремонти на улици и пътища е предвидена по-голямата част от капиталовата програма на община Тунджа

Добавено на: 08.07.2022 08:10
   

Община Тунджа изпълнява капиталова програма за повече от четири милиона лева с бюджет 2022 година. Голяма част от средствата са предвидени за обновяване на уличната мрежа на селата и четвъртокласните пътища, съобщи кметът Георги Георгиев.

По думите му се очаква общината да получи още близо 700 хил. лева от актуализацията на държавния бюджет. Средствата приоритетно ще се използват за текущи и основни ремонти на улици и пътища. „Те никога не са достатъчни, но, сравнено с други години, има достатъчно, за да се разгърне наистина мащабно строителство – такова, каквото не е правено от много години“, коментира Георгиев.

Активни ремонти текат в едно от най-големите села в общината – Безмер, където са преасфалтирани около 3 км улици. Предвидено е още 500 хил. лева от продажби на общински имоти да бъдат вложени в уличната инфраструктура на селото. Ремонти са започнали, или предстоят до дни, в селата Дражево, Кукорево, Тенево, Веселиново, Търнава, Маломир, Крумово, Миладиновци и др.

Продължава и преасфалтирането на четвъртокласния път за село Драма. През годините последователно вече са ремонтирани различни участъци от него с общински средства. "Идеята е след малко повече от година до Драма да има един много добър път и да не бъде селото забравено от Бога“, добави кметът.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!