Обратно към категорията

За втора поредна година Национален университетски лекоатлетически крос ще се проведе в Ямбол

Добавено на: 28.03.2023 14:36
   

На 31 март и 1 април, петък и събота, в Градския парк на Ямбол и в Лесопарк „Боровец“ за втора поредна година ще се проведе Национален университетски лекоатлетически крос.

Събитието е организирано от Община Ямбол, Асоциацията на студентския спорт и Тракийския университет.

В 15:00 часа на 31 март, петък, в Спортна зала „Диана“ започва първото събитие от програмата – пресконференция на тема „Важността на студентския спорт в България“. На нея ще присъстват заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов и ректори на висши учебни заведения.

Час по-късно ще бъде даден старт на смесена щафета (шосейно бягане) 4х1 километър в Градския парк на Ямбол, която ще бъде част от първия етап на университетския лекоатлетически крос.

В 11:00 часа на 1 април, събота, в Лесопарк „Боровец“, ще започне и планинското бягане, част от втория етап на състезанието. То ще се проведе в категориите „6 километра“ при мъжете и „2 километра“ при жените.

До този момент записалите се за участие в петъчното щафетно бягане са 40 души (7 отбора), а за съботното бягане - 70 участници, сред които 36 мъже и 34 жени.

Участващите в кроса са студенти от различни университети в цялата страна, сред които са Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас, Университет за национално и световно стопанство – София, Национална спортна академия, Тракийски университет – Стара Загора, Великотърновски университет „Свети Свети Кирил и Методий“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и други.

Право на участие в кроса имат всички студенти и докторанти, обучаващи се във висшето училище, за което се състезават, както и тези, завършили семестриално през академичната 2022 – 2023 година.

Целта на събитието е да популяризира студентския спорт сред академичната общност.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!