Обратно към категорията

За жените-будителки разказва табло в боляровската гимназия

Добавено на: 01.11.2019 08:25
   

Кът с ликовете на народните будители и специално с жените-будителки, изработен от осмокласниците, украси СУ „Д-р Петър Берон“ - Болярово в навечерието на Деня на народния будител.

Рецитации, презентации, разкази за народните герои и будителите от родния край, спортни състезания, обединиха учениците от всички класове в последния учебен ден от тази седмица.

В традиционния крос участваха ученици от 1 до 8 клас, които се състезаваха в 3 възрастови групи. При най-малките на първо място сред момчетата се класира второкласникът Димитър Петков, а подгласници са му връстниците Митко Колев и Диян Георгиев. При момичета също надделяха второкласничките. Първото място е за Христина Гочева, втора финишира Мария Иванова, а на трето място са Султанка Ангелова и Илияна Димитрова.

За учениците от 3-4 клас при момчета първите 3 места заеха съответно Мирослав Гочев, Димитър Георгиев и Христо Василев, всички от 4 клас. При момичетата първите две места са за четвъртокласничките Елена Йорданова и Емилия Ничева, на трето се класираха Красимира Костова и Никол Ненова от 3 клас.

Момчетата от 5-8 клас се класираха както следва: 1 място – Божидар Тенев 8 клас; 2 място – Митко Николов 7 клас; 3 място – Емил Михайлов 8 клас.

На тържеството всички победители получиха грамоти и награди от директора Васил Гаджуров.

Много емоции изживяха учениците от 1-4 клас в състезанието по народна топка между отбори по класове, сборни отбори от класовете и отборите на момичета и момчета.

Не по-малко интересни бяха и забавните игри между смесени отбори за бързо бягане и ловко подаване на топка над глава и между крака.

В оспорван футболен мач се срещнаха отборите на 6 клас и 7-8 клас. Момичетата от 5-8 клас се състезаваха в стрийтбол, а по класове си организираха забавни игри.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!