Обратно към категорията

Заболеваемостта от COVID-19 в област Ямбол е едва 2,55 на 100 000 души

Добавено на: 23.07.2021 13:15
   

В Ямболска област заболеваемостта от Covid спадна до най- ниските нива от началото на пандемията. В момента няма нито един настанен в болница пациент с тази диагноза, предават от БНР.

Само трима са регистрираните с Корона вирус на територията на областта, а заболеваемостта е 2,55 на 100 хиляди души население , съобщи главният секретар на Регионалната здравна инспекция Донка Желева. Според нея именно ниската заболеваемост и топлото време се превръщат в основна причина за отказа от ваксинация. По последни данни в областта са ваксинирани по-малко от 12 % от населението. Почти нулев е интересът и при ваксинирането на децата от 12 до 18 години.

"Общо такива лица са 49 за цялата област. Значи 12- годишните са само двама ваксинирани,13- годишните са 2, 14 - годишните са отново двама, а 18- годишните са 20", обясни тя.

В момента се ваксинират хронично болни и хора над 60 - годишна възраст. "Другата категория хора, са тези, на които се налага да пътуват в чужбина, тъй като веднага след ваксинацията им се издава и европейският признат сертификат", допълни Желева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!